Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
 

Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen

 
Al Bastakiya

In Bur Dubai vind je het historisch district Al Bastakiya. De oorsprong van dit historisch gebied gaat terug naar omstreeks 1890, toen er een zestigtal wooneenheden gebouwd zijn met smalle straatjes ertussen. Deze bouwwerken met de kenmerkende windtorens is nu een soort van openluchtmuseum in het oude Dubai. De windtorens die lokaal ‘barjeel’ genoemd worden geven aan hoe welvarend de eigenaar van het huis is. Hoe meer barjeels een huis telt, des te rijker is de bewoner van de betreffende woning. Tussen de woningen staat een moskee. Verder vind je hier een aantal musea (postzegelmuseum en muntmuseum), enkele kunstgaleries, wat winkeltjes en een restaurant.

Het gebied heeft in de jaren zeventig van de vorige eeuw deels plaats moeten maken voor kantoorcomplexen, waarna heel Al Bastakiya in verval is geraakt. In 2005 heeft het gebied een enorme opknapbeurt gehad, waardoor het na de restauratie weer de uitstraling heeft van vroeger.

Naar onze mening is een bezoek aan Dubai niet compleet zonder een bezoek aan Al Bastakiya. Je krijgt hier een uitstekende indruk van hoe het oorspronkelijke Dubai er vroeger uit gezien heeft. Leuk bijkomend element is dat het bezoek aan de wijk, maar ook aan de musea in deze wijk, gratis is.

Meer informatie

Alles over Al Bastakiya

 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy