Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
 

Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen

 
Atlantis The Palm Hotel

Aan het einde van Palm Jumeirah, het eerste Palmeilandenproject in Dubai, staat het nadrukkelijk aanwezige Atlantis The Palm hotel. Dit vijfsterrenhotel met sprookjesachtig exterieur (doet ons denken aan de Efteling) is geheel gebaseerd op het thema Atlantis, de legendarische gezonken stad waarvan het bestaan tot heden nog nooit aangetoond is. Het hotel is vrijwel een kopie van het Atlantisch Hotel op Paradise Island in de Bahamas. Dit hotel dat in 2008 haar deuren opende tijdens een enorm openingsfeest telt maar liefst 1539 kamers en suites. Het interieur is geheel gebaseerd op het Atlantis thema waarbij kosten nog moeite gespaard lijken te zijn om dit tot in perfectie uit te voeren.

Als je al niet onder de indruk bent van de buitenkant van het hotel, dan gebeurt dit nog wel zodra je door de groots opgezette ingang naar binnen bent gegaan. De lobby is rond, zeer ruim en centraal in de met schitterende materialen afgewerkte ruimte staat een kleurig glazen kunstwerk dat de aandacht trekt. Wie een kijkje in de gangen ten westen en oosten van de lobby kijkt al daar twee prachtig ingerichte bars aantreffen, eentje volledig in blauwtinten en eentje in goudtinten. In de oostelijke vleugel van het hotel zijn tevens meerdere winkels, een aantal restaurants en een enorm aquarium gesitueerd. Nabij de uitgang richting waterpark Aquaventure vind je de Lost Chambers, een prachtige onderwaterwereld waar je haaien, tropische vissen en schelpdieren kunt bekijken.

LINKTIP:  Meer info en foto´s over Atlantis The Palm

Wie ervoor kiest om in het Atlantis hotel te overnachten zal redelijk in de buidel moeten tasten. Een luxe opgezet hotel met zoveel faciliteiten heeft gewoonweg een prijskaartje. Wie echter goed zoekt en bereid is om in het laagseizoen (zomer) te gaan, die kan tegen een redelijke prijs een kamer reserveren in het Atlantis hotel. Als je de voorkeur geeft aan een suite maar daar niet de astronomisch hoge standaardtarieven voor wil betalen, dan kun je ervoor kiezen een standaard kamer te boeken en ter plaatse te upgraden naar een suite. Omdat het hotel zelden helemaal vol zit is de kans redelijk aanwezig dat je een suite of hotelkamer met jacuzzi kunt krijgen tegen een prijs die nog te verhapstukken is.

Gasten die in het Atlantis hotel verblijven kunnen uiteraard door het hele hotel vrij bewegen, terwijl niet-gasten niet veel verder komen dan de lobby. Als gast kun je je uiteraard door het hele hotel vrij bewegen en kun je voor het zwemmen en zonnen terecht in twee zwembaden en een zeer lang privé-strand met uitzicht op Dubai. Toegang tot The Lost Chambers is voor gasten gratis, net als de entree voor het Aquaventure waterpark.
 

 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy