Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
 

Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen

 
Burj Khalifa

Met een hoogte van maar liefst 828 meter is Burj Khalifa het hoogste gebouw van Dubai en op dit moment nog van de hele wereld. Waarschijnlijk zal er een moment komen dat men elders zal proberen dit wereldrecord te verbeteren. Tot die tijd is Burj Khalifa, die tot vlak voor de opening Burj Dubai (Toren van Dubai) heette, het hoogste gebouw ter wereld. Burj Khalifa staat bij de Dubai Mall langs Sheikh Zayed Road, de snelweg die parallel met de kust vanuit Dubai richting Abu Dhabi loopt. Vanaf kilometers afstand kun je de wolkenkrabber al zien staan, hoewel woestijnzand en smog het zicht op de immense toren kunnen ontnemen. Het meest indrukwekkende is als je Burj Khalifa bekijkt vanaf de waterpartij tussen de Dubai Mall en Souk Al Bahar. Mooi is om te zien hoe de mensen geïmponeerd zijn door het bouwsel. De uitdrukking op de gezichten van de mensen die richting Burj Khalifa kijken is al de moeite waard om op de foto te zetten.

Als je overdag foto’s wilt maken van Burj Khalifa dan moet je er rekening mee houden dat vanaf de meest gebruikte fotolocatie het zonlicht vanaf het middaguur voor tegenlicht gaat zorgen. Vanaf ongeveer 12-13 uur heb je vanaf de Dubai Mall te maken met een vrij donkere Burj Khalifa tegen een vaak uitgebeten, te lichte luchtpartij. Beter is als je ‘s morgens tussen zonsopkomst en 11 uur foto’s maakt van Burj Khalifa. De zon zorgt dan voor een prachtige belichting van de toren, tenzij er sprake is van bewolking of teveel vocht in de lucht. Een ander magisch moment om Burj Khalifa van buitenaf te bewonderen is vlak na zonsondergang. Een extra aspect die dan aan de sfeervolle setting toegevoegd wordt is de Dubai Fountain. Deze fontein die door maar liefst 6600 lampen en 25 kleurenprojectoren belicht wordt is de grootste en duurste fontein ter wereld. Het hele project heeft maar liefst 800 miljoen Dirham gekost, omgerekend ongeveer 150 miljoen euro. De fontein kan maximaal 83.000 liter water tegelijkertijd omhoog spuiten en daarbij een maximale hoogte bereiken van maar liefst 150 meter. Er zijn verschillende choreografieën beschikbaar, ieder met hun eigen muziek zoals bijvoorbeeld “I will always love you” van Witney Houston, “Thriller” van Michael Jackson en diverse Arabische songs. Iedere avond worden meerdere fonteinshows vertoond, vanaf zonsondergang tot 22 of 23 uur.

Wie het uitzicht vanaf Burj Khalifa wil bekijken heeft daar meerdere mogelijkheden. Natuurlijk kun je een kamer boeken in het exorbitant dure Armani Hotel (onderste verdiepingen) of een tafel boeken in het At.Mosphere Grill & Lounge op de 122e verdieping. De meest voor de hand liggende manier om van het uitzicht vanaf Burj Khalifa te genieten is vanaf het observatiedek “At the Top” op de 124e verdieping, op een hoogte van ruim vierhonderd meter. Je moet hiervoor een ticket kopen, waarbij de tijd op je ticket het tijdstip is waarop je (ongeveer) met de lift naar boven gaat. Eenmaal boven dan mag je zolang boven blijven als je wilt (binnen de openingstijden uiteraard). Het observatiedek bevindt zich voor ongeveer 1/3 deel buiten, waarbij het uitzicht hoofdzakelijk richting Sheikh Zayed Road, het oude Dubai en de Dubai Mall gericht is. De entreeprijs bedraagt ongeveer 30 tot 38 euro per persoon (afhankelijk van de actuele wisselkoers als je vooraf reserveert of als er op dat moment plek beschikbaar is.

Tickets kopen

Je kunt je Burj Khalifa tickets handig via internet reserveren. Bij Tiqets.nl kun je realtime de beschikbaarheid controleren, online boeken en je toegangskaarten gewoon per e-mail of op je mobiele telefoon ontvangen. Uniek bij Tiqets.nl is dat je ook nog een dag vooraf op de dag zelf tegen het lagere tarief kunt boeken. Aan de kassa betaal je dan minimaal 100 euro om direct naar binnen te mogen. Bekijk de beschikbaarheid van de Burj Khalifa tickets en boek direct online.

VIP-kaarten

Je kunt ook als een echte VIP Burj Kalifa bezoeken. Met de Skip-the-Line tickets mag je niet alleen sneller naar binnen, je hebt ook recht op toegang tot de exclusieve VIP-lounge op de 148e verdieping. Met de normale tickets mag je alleen maar de 124e en 125e verdieping bezoeken. In de VIP lounge wordt je in de watten gelegd met hapjes, drankjes en een privégids.
Bekijk de beschikbaarheid van Burj Khalifa SKY - VIP tickets en boek direct online.


 
 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy