Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
  Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen
 
Dubai cruise

Niet alleen het gewone toerisme naar Dubai is de afgelopen jaren flink toegenomen, ook heeft Dubai zich ontpopt als een serieuze cruisebestemming. Niet alleen Dubai maar de hele regio profiteert van het toenemende aanbod van cruises in het Midden-Oosten. Je kunt inmiddels uit meerdere cruises kiezen waarbij er behalve Dubai ook andere havens aan de Arabische Golf en de Golf van Oman aangedaan worden.

De meeste Dubai cruises worden aangeboden als "Verenigde Arabische Emiraten cruise", "Dubai en de Emiraten cruise", "Dubai en het Midden-Oosten cruise" of vergelijkbare namen. De gemiddelde reisduur bedraagt 8 dagen. Je hebt ook cruises van om en nabij de vijftien dagen. Hierbij worden de golfstaten gecombineerd met verschillende havens in India zoals Mumbai, Mangalore en Marmagao.

Het cruiseseizoen in Dubai begint eind oktober / begin november en duur tot begin april. Tussen half april en half oktober varen er geen cruiseboten in deze regio. De reden hiervoor is simpel: het is dan te warm. In het zomerseizoen kunnen de temperaturen overdag oplopen tot 45-50 graden Celsius. Dat zijn geen temperaturen waarbij je nog comfortabel aan een cruise deel kunt nemen.

Cruise aanbiedingen

Er zijn regelmatig spotgoedkope cruiseaanbiedingen te vinden voor Dubai. Zeker als je flexibel bent in je reisperiode dan kun je voor hele leuke prijzen een cruise vanuit Dubai doen. In verhouding tot een verblijf in hotels is cruisen sowieso al relatief goedkoop genomen. Je krijgt immers vervoer, accommodatie ťn eten voor een bedrag waar je elders vaak alleen maar accommodatie voor hebt. Houd er rekening mee dat fooien en uitgaven voor drank altijd nog bovenop de prijs komen. Je kunt drank afkopen, maar kijk goed of dat ook in jouw geval de moeite waard is.

De volgende havens kunnen onderdeel zijn van een Dubai-cruise:

Abu Dhabi. Dit is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en misschien wel net zo interessant als Dubai. Abu Dhabi is aan een inhaalslag bezig om uiteindelijk serieus met Dubai te concurreren op het gebied van toerisme.

Khor Fakkan. Voorheen was Khor Fakkan slechts een zeehaven, maar door de cruisepassagiers heeft het toerisme een boost gekregen. Khor Fakkan behoort tot het emiraat Sharjah, maar wordt compleet omringd door het emiraat Fujairah.

Muscat. De hoofdstad van het sultanaat Oman is volgens de mooiste authentieke stad van de regio. Dankzij de eeuwenoude historie zijn er volop bezienswaardigheden te bewonderen zoals het Al Alam-paleis, de Sultan Qaboes-moskee en de stadsmuur met oude stadspoorten.

Khasab. De stad Khasab is de meest noordelijke stad van Oman. Khasab ligt in de exclave die omringt wordt door de Verenigde Arabische Emiraten.

Doha. Qatar maakt een ontwikkeling door die bijna vergelijkbaar is met die van Dubai. Hoewel Dubai meer westers georiŽnteerd is, zie je ook in Doha waar de drift om een nieuwe aantrekkelijke stad weg te zetten toe geleid heeft. De skyline begint steeds meer op die van Dubai te lijken.

Manama. Een haven die steeds meer in vaarroutes opgenomen wordt is Khalifa Bin Salman Port in Bahrein. Het economisch sterke Bahrein is een liberaal Arabisch land, waar alcohol is toegestaan en vrouwen in westerse kleding mogen lopen. Bahrein bestaat uit 33 eilanden.

Lange Dubai cruises aan het begin en einde van het seizoen

Aan het einde van het seizoen (eind maart / begin april) verlaten de cruiseschepen Dubai voor langere tijd. Je kunt voor die periode cruises boeken waarbij je vanuit Dubai vertrekt en meestal richting Europa vaart. Je vaart dan door het Suez-kanaal om vervolgens een paar Europese havens aan te doen voordat je ergens in Europa weer van boord gaat. Er zijn ook cruises die aan het einde van het seizoen vertrekken vanuit Dubai om daarna verschillende havens in het Midden-Oosten aan te doen. Deze cruises stoppen meestal in Egypte, JordaniŽ of Libanon.
Dergelijke cruises heb je omgekeerd aan het begin van het seizoen. Eind oktober varen cruiseschepen vanuit de Middellandse Zee richting Dubai om daar een aantal maanden te gaan varen.

Een totaal andere optie is overigens van/naar Dubai reizen van/naar het Verre Oosten. Vooral Singapore wordt veel gebruikt om naartoe te varen aan het eind van het seizoen of om vandaan te varen aan het begin van het seizoen.

Dit soort cruises, waarbij schepen van en naar Dubai gevaren worden, duren meestal wat langer. De gemiddelde reisduur is 15 tot 22 dagen.

 

 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy