Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
  Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen
 
Dubai Mall

Dubai telt meerdere grote winkelcentra, van klein tot extreem groot. De allergrootste is de Dubai Mall, gelegen bij de enorme wolkenkrabber Burj Khalifa. Met ruimte voor maar liefst 1200 winkels, twee foodcourts, het grootste aquarium ter wereld en meer dan een half miljoen vierkante meter winkeloppervlakte staat de Dubai Mall garant voor een hele dag winkelen als je daar zin in hebt. De ligging van de Dubai Mall maakt het winkelcentrum uitstekend bereikbaar vanuit heel Dubai. Bij normale verkeersomstandigheden is de Dubai Mall zowel vanuit de Dubai Marina (zuiden van Dubai) als het oude Dubai in het noorden binnen maximaal 30-40 minuten aan te rijden. Het aanbod van winkels in de Dubai Mall bestaat vooral uit vestigingen van bekende internationale ketens. Belangrijkste winkels zijn Galeries Lafayette, Debenhams, Marks & Spencer en Bloomingdale’s. Indrukwekkend is de Gold Souk op de begane grond, waar je meer dan tweehonderd juweliers vindt.

Andere highlights van de Dubai Mall zijn de Dubai Ice Rink (een multifunctionele indoor schaatsbaan), SEGArepublic (een themapark gebaseerd op games) en Reel Cinemas, een bioscoopcomplex dat 22 zalen telt. Aan de buitenzijde van de Dubai Mall heb je zicht op de Dubai Fountain en Burj Khalifa. Ook kun je doorlopen naar de in Arabische sferen opgezette shopping mall Souk Al Bahar.

De entree op de foto rechts is van Fashion Avenue, het gedeelte van de Dubai Mall waar je kleding van designers en grote merken kunt bekijken, passen en kopen. De beste periode om hier 'koopjes' te vinden is tijdens het Dubai Shopping Festival dat in de winter gehouden wordt.

De Dubai Mall telt meer dan 14.000 parkeerplaatsen, is goed voor bijna een miljoen bezoekers per week en is alle dagen van het jaar geopend vanaf 10 uur ‘s morgens. ‘s Avonds om 22 uur (zondag t/m woensdag) of 24 uur (donderdag, vrijdag en zaterdag) sluiten de winkels hun deuren. Naar onze mening is van alle winkelcentra in Dubai dit het winkelcentrum dat je moet bezoeken, zeker vanwege de combinatie met Burj Khalifa en Souk Al Bahar.

Meer informatie

Alles over de Dubai Mall
Dubai Mall officiële site


 

 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy