Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
  Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen
 
Excursies

Vakantie in Dubai is meer dan strand en winkelen. Op deze website staan een aantal bezienswaardigheden uitvoering beschreven, zoals Burj Khalifa, het Dubai Museum, Dubailand, Aquaventure en de indrukwekkende woestijn. Voor bezienswaardigheden en uitstapjes die geen eigen pagina op deze website hebben, hebben we een kort overzicht gemaakt van andere dingen die je kunt zien en doen in Dubai.

Dhow Dinner Cruise
Vanaf de Dubai Creek kun je met traditionele dhows (houten boten) een boottocht in de avonduren maken in combinatie met een dinerbuffet. De deze rondvaarten worden dinner cruises genoemd en worden door meerdere bedrijven aangeboden. Bij de tocht over de Creek zijn mineraalwater, frisdrank, koffie en thee in de regel in de prijs inbegrepen.

Dhow Marina rondvaart
In de Dubai Marina kun je ook met een dhow een rondvaart maken. De rondvaart duurt een uur (met vertrek op ieder heel uur) en vertrekt vanuit de jachthaven in noordwestelijke richting naar de zee. Je vaart aansluitend langs de kustlijn van het stuk Jumeirah Beach dat voor de Dubai Marina ligt waarna je in de zuidelijke uitmonding de Dubai Marina weer binnenvaart. Uit ervaring weten we dat bij onvoldoende belangstelling (bijv. in de zomer midden op de dag) er niet altijd een afvaart is.

Dubai Dolphinarium
Het dolfinarium van Dubai is leuk voor jong en oud. Twee of driemaal daags worden er dolfijnenshows gegeven waar je vanuit comfortabele stoelen naar kunt kijken. De topattractie van het dolfinarium is uiteraard om zelf met dolfijnen te zwemmen. Je kunt hierbij kiezen voor een privésessie of binnen een groep van maximaal zes personen.

Burj Al Arab High Tea
De prijzige Afternoon Sky Tea in het extreem luxe Burj Al Arab Hotel is een populair uitje in Dubai. Zes dagen per week (op vrijdag niet) kun je vanaf 1 uur ‘s middags tot half vijf vanuit de skyview bar genieten van thee en allerlei lekkernijen. Reserveren is gewenst, zeker op drukke dagen. Zorg voor geschikte kleding, want heren met shorts en slippers komen niet binnen.

Wild Wadi Waterpark
De naam zegt het eigenlijk al, in dit in Arabische stijl opgezette waterpark gaat het er overwegend wild aan toe. Wild Wadi ligt bij de ingang van het Burj Al Arab Hotel en is vrij toegankelijk voor gasten van dit hotel en het ernaast gelegen Mina A’Salam Hotel en Al Qasr Hotel. Waterliefhebbers kunnen zich prima een hele dag vermaken in dit waterpark.

Ski Dubai
Lekker skiën in de woestijn terwijl het buiten ruim veertig graden is? Dankzij het in 2005 geopende indoor skiresort Ski Dubai kun je de ski’s het hele jaar onderbinden en sneeuwpret beleven bij temperaturen die net onder het vriespunt liggen. Je hoeft geen wintersport materiaal vanuit huis mee te nemen, want alles kun je hier huren. Ski Dubai is alle dagen van het jaar geopend en biedt vertier voor ervaren skiërs (400 meter zwarte afdaling) en een winterse speelzone voor kinderen van maar liefst drieduizend vierkante meter. Ski Dubai ligt aan/in de Mall of the Emirates.

Ferrari World en Yas Marina Circuit
Voor auto- en pretparkliefhebbers kan het de moeite zijn om vanuit Dubai richting Abu Dhabi te reizen. Op ongeveer anderhalf uur rijden van Dubai kun je op Yas Island het enige echte Ferrari pretpark ter wereld bezoeken: Ferrari World Abu Dhabi. Alle attracties van dit voor 90% overdekte pretpark hebben met het beroemde sportautomerk uit Italië te maken. Voor bewonderaars van de straatauto’s van Ferrari zijn er meerdere recente en klassieke modellen te bewonderen in het complex. Het Yas Marina Circuit is locatie waar de Abu Dhabi Grand Prix verreden wordt. Om de echte Formule 1 races te zien moet je diep in de buidel tasten, maar ook als er geen wedstrijden zijn is het circuit de moeite waard om te bezoeken. Overdag worden er vrijwel altijd trainingsrondjes gereden die bij autoliefhebbers kippenvel bezorgen door het indrukwekkende geluid dat de racewagens produceren. Als je rond lunchtijd gaat kun je het mooi combineren met een heerlijke lunch in één van de uitstekende restaurants van het zeer fraai vormgegeven Yas Marina Hotel.
 

 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy