Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
  Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen
 
Shopping Malls

Dé manier om te winkelen in Dubai is in de shopping malls, die grotendeels overdekt (indoor) en airconditioned zijn. Dit is zeker in de hete zomermaanden de enige manier om aangenaam te winkelen en vanwege het uitstekende binnenklimaat zie je dat het openbare leven in de periode juni tot oktober zich in de winkelcentra concentreert.

Een aantal winkelcentra die de moeite waard zijn:

Dubai Mall
Het grootste winkelcentrum van de regio en zelfs van de hele wereld. Hier kun je losgaan in maar liefst ongeveer 1200 winkels en tussendoor kiezen uit een groot aantal horecagelegenheden om de inwendige mens te versterken. Voor gameliefhebbers opende in 2009 het game themapark SEGA Republic haar deuren in de Dubai Mall. De Dubai Mall is sinds het voorjaar van 2014 het nieuwe thuis van Dubai Dino, een 55 miljoen oud dinosaurusskelet.
Meer info over de Dubai Mall

Mall of the Emirates
Ligt op redelijke afstand van het oude Dubai, maar daardoor juist dichtbij de nieuwe gebieden die veel door toeristen en expats bevolkt worden. In de Mall of the Emirates staat de indoor skibaan van Dubai: Dubai Ski. Je kunt het winkelen afwisselen met binnen skiën terwijl de temperatuur buiten oploopt naar waardes die soms wel vijftig graden hoger liggen dan op de kunstmatige piste. Mall of the Emirates behoort tot de populairste shopping malls van Dubai. Op de begane grond is een grote vestiging van supermarktketen Carrefour te vinden.
Meer info over Mall of the Emirates

Deira City Center
Het oudste moderne winkelcentrum van Dubai ligt zeer centraal in het oorspronkelijke Dubai, op maximaal tien reisminuten van de hotels in de wijk Deira en de internationale luchthaven van Dubai. Deira City Center is veel compacter dan grote malls zoals de twee die hierboven beschreven zijn, maar zijn daardoor wel sfeervoller omdat er vrijwel altijd een gezellige drukte lijkt te hangen. Het aanbod van winkels is hier meer mainstream, waardoor winkelen in dit winkelcentrum niet direct een flinke aanslag op je portemonnee hoeft te betekenen.

Dubai Outlet Mall
In Dubai vind je slechts één outlet shopping mall: de Dubai Outlet Mall. Verdeel over twee overdekte verdiepingen kun je goedkoop merkmode kopen. Het gaat om kleding, schoenen en accessoires die uit de collectie zijn of waar kleine fabricagefoutjes in zitten. De Dubai Outlet Mall ligt buiten Dubai, langs de weg E-66naar Al Ain. Vanuit het oude centrum van Dubai is dit ongeveer 20 minuten rijden. Parkeren is gratis en voor de inwendige mens is er een bescheiden foodcourt.

Mercato Mall
Geen groot winkelcentrum maar wel mooi is de Mercato Mall. Dit winkelcentrum ligt aan Jumeirah Road en is geïnspireerd op Italiaanse marktpleinen. Het centrale hart heeft een open karakter met een fraai glazen dak, waardoor er een zeer ruimtelijk gevoel ontstaat. Pastelkleurige tinten zorgen voor de finishing touch, waardoor er een mediterrane sfeer ontstaan is. In de Mercato Mall kun je winkelen bij diverse soorten winkels, waaronder vrij veel modezaken. Op het centrale plein kun je genieten van een lekkere kop koffie, vers fruitsap of iets te eten. Bij de supermarkt op de begane grond kun je je dagelijks boodschappen halen.

Souk Madinat
Winkel- en horecacentrum gelegen in het Madinat complex, vlak bij het beroemde Burj Al Arab Hotel. Dit bescheiden winkelcentrum is vooral gebaseerd op lokale producten, die vanwege materiaalgebruik en uitstraling vaak tot de hogere prijsklasse behoren.
Meer info over de Souk Madinat


 

 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy