Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
  Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen
 
Winkelen

Dubai is een paradijs voor liefhebbers van winkelen en mooie spullen. Je kunt het bijna niet opnoemen of het is te koop in Dubai, uiteraard binnen de grenzen van fatsoensnormen en wetten. Sexshops, slijterijen of winkels waar je drugs kunt kopen zul je in Dubai uiteraard niet aantreffen. Ook het vinden van winterse kleding en snowboots is niet zo eenvoudig in dit overwegend warme tot zeer hete emiraat. Verder zul je niet al te veel moeite hoeven doen om je geld uit te geven aan kleding, schoenen, sieraden en andere begeerlijke spullen. Voor shopaholics is Dubai één van de beste bestemmingen die je je maar voor kunt stellen. Vrijwel alle grote merken hebben minimaal 1 vestiging in Dubai, de luxe modemerken zijn vaak zelfs op meerdere locaties te vinden. Het zou toch niet kunnen dat je als topmerk niet minimaal in alle toonaangevende shopping malls van Dubai te vinden bent? Vandaar dat je meerdere vestigingen van onder andere Cartier, Rolex, Louis Vuitton en Armani aantreft in Dubai.

Ondanks het milde belastingklimaat liggen de prijzen momenteel niet zoveel lager meer dan in Nederland. Voor sommige producten betaal je in Dubai zelfs meer dan in Nederland, zoals bijvoorbeeld de populaire iPad van Apple. De prijs wordt in Dubai net als elders vooral ook bepaald door de locatie waar de winkel zich bevindt. Als je bijvoorbeeld lokale producten wilt kopen zoals Arabische kleding, kruiden, etherische oliën of een waterpijp dan betaal je in een luxe winkelcentrum zoals Souk Madinat of Souk Al Bahar veel meer dan in de kleine winkeltjes in de straten van Deira of Bur Dubai.

Winkelen in Dubai geschiedt vooral in overdekte winkelcentra en in mindere mate in markten (vaak overdekt) die hier souks of soeks genoemd worden. Zo heb je in Dubai de overbekende goudmarkt en kruidenmarkt, maar ook op de traditionele souks geïnspireerde winkelcentra zoals Souk Al Bahar. De winkels die je in straten vindt zijn vooral gericht op lokale shoppers en voorzien vooral in dagelijks behoeftes. Dit zijn echter wel de plekjes waar je de echte koopjes nog kunt vinden en waar afdingen tot het spel van kopen en verkopen hoort.

Dubai kent een jaarlijks terugkerend winkelevenement dat de titel "Dubai Shopping Festival" heeft. Dit evenement beging meestal in de tweede helft van januari en duurt een maand. Tijdens het Dubai Shopping Festival kun je bij duizenden deelnemende winkeliers profiteren van extra kortingen, gratis artikelen bij aanschaf van een product of deelnemen aan een prijsvraag waarbij soms zelfs luxe auto's weggegeven worden. Houd er wel rekening mee dat je slechts voor een beperkte waarde goederen de Europese Unie belastingvrij in mag voeren.

 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy