Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
 

Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen

 
Aquaventure Waterpark

Aquaventure is een groot waterpark gelegen op Palm Jumeirah, bij het indrukwekkende Atlantis Hotel. Dit themapark staat garant voor een hele dag zwem- en waterpret dankzij de meerdere zwembaden, waterglijbanen die soms het uiterste van je zenuwen eisen en “The Rapids”, een waterbaan met stroomversnellingen en bochten die je met één- of tweepersoons luchtbanden aflegt. Het groots opgezette privé-strand zorgt voor de nodige afwisseling. Voor de kinderen is er een speciaal kinderbad met speeltoestellen. Eens in de zoveel tijd kantelt er een emmer die volgelopen is met water om de jongsten van een flinke klets water te voorzien.

Gasten die in het Atlantis The Palm hotel verblijven kunnen gratis gebruik maken van de faciliteiten van Aquaventure. Voor snacks, eten en drinken moet uiteraard wel betaald worden. Voor andere bezoekers geldt er een dagtarief, waarbij kinderen onder de 120 centimeter korting krijgen en de allerjongsten (0-2 jaar) gratis naar binnen mogen.

Een apart onderdeel van Aquaventure is Dolphin Bay, een gedeelte van het park waar je kunt zwemmen en spelen met dolfijnen. Voor toegang tot Dolphin Bay moet je een apart ticket kopen en geeft je slechts toegang tot dit afgesloten deel van Aquaventure. Wie wil zwemmen of spelen met dolfijnen moet aanzienlijk dieper in de buidel tasten. De prijs om met dolfijnen te zwemmen ligt rond de 200-250 euro per persoon. Wet suits en handdoeken zijn inbegrepen in deze prijs.

Als je interactie met waterdieren wilt dan is er nog een heel leuk alternatief: roggen voeren. Je staat dan in het bassin waar de roggen wonen en voert ze garnalen. Ze komen deze uit je handen eten. We hebben dit zelf gedaan en vonden het een erg leuke onderbreking van een dagje waterglijbanen en lazy river.


 

 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy