Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
  Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen
 
Dubai Marina & The Walk

In het zuiden van Dubai is een kunstmatige jachthaven aangelegd die de toepasselijke naam Dubai Marina heeft. Deze jachthaven is gesitueerd achter het Jumeirah strand, waar de voor Dubai begrippen oudere hotels Hilton Jumeirah Beach en Sheraton Jumeirah Beach zich bevinden. De Dubai Marina die duidelijk herkenbaar achter het strand opdoemt bestaat vooral uit hoge flatgebouwen. Achter het Jumeirah strand en boulevard “The Walk” doemen vooral zandkleurige flatgebouwen op, die samen één geheel lijken te vormen. Ten noorden van de wateringang van de marina zie je ineens een grotere verscheidenheid aan gebouwen, net als achter de zandkleurige gebouwen. Hier zie je hoogstandjes van architectuur, waarbij liefhebbers van moderne architectuur hun ogen uitkijken. Door alle hoogbouw krijg je bijna een Benidormgevoel, maar dan op een vrijwel perfect uitgevoerde wijze in plaats van de chaotisch ingerichte Spaanse badplaats waar je op straathoogte vooral te maken hebt met horecagelegenheden die nog niet in de schaduw mogen staan van de uitstekende restaurants hier in Dubai.

Ideale vakantiebestemming

Wie naar Dubai reist om vooral het vakantiegevoel te hebben een ligging centraal tussen de bezienswaardigheden minder belangrijk is, is Dubai Marina volgens ons de meest geschikte wijk. Je zit vrijwel nooit verder dan 10 minuten lopen van het strand, de verscheidenheid aan accommodaties is groot, de hectiek van het dagelijks leven ontbreekt hier en de combinatie van strand, jachthaven en restaurants met buitenterrassen geven je meer vakantiegevoel dan een zakenhotel in het centrum van de stad of langs Sheikh Zayed Road. Voor gezinnen is er een redelijk aanbod aan luxe ingerichte appartementen met 1, 2 of zelfs 3 slaapkamers. Vaak zijn deze ook nog voorzien van hotelservice waardoor je niet zelf hoeft schoon te maken of bedden hoeft op te maken.

De leukste plek in dit gebied is “The Walk”, een boulevard langs het strand van Jumeirah waar je een aantal luxe hotels vind en vooral een grote verzameling aan restaurants en een aantal koffieshops zoals Starbucks, afgewisseld met een enkele winkel. Vooral ‘s avonds als er naast toeristen ook redelijk wat rijkere locals komen is het een sfeervolle bedoening hier. De straat tussen The Walk en het strand wordt vooral gebruikt om te cruisen. Langzaam rijdende bolides van dure merken zoals Lamborghini, Ferrari, Porsche en Aston Martin rijden met langzame snelheid tussen BMW’s, Audi’s, Mercedessen en natuurlijk ook nog wat auto’s die niet tot de patserklasse gerekend worden.

LINKTIP:  Meer info en foto´s over The Walk Dubai


 

 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy