Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
  Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen
 
Madinat Jumeirah & Souk Madinat

Niet het grootste maar naar onze mening wel het mooiste winkelcentrum is Souk Madinat. Dit in Arabische stijl opgetrokken winkelcentrum is compleet geïntegreerd binnen het Madinat complex van de Jumeirah Group. Dit bedrijf is ook eigenaar van het zelfbenoemde zevensterrenhotel Burj Al Arab, het hotel in de vorm van een zeilschip dat je op vrijwel iedere website over Dubai op de foto terugziet. Het Burj Al Arab hotel is middels een wandelpad en het strand verbonden met het Madinat complex waar je winkelcentrum Souk Madinat, het Al Qasr hotel, het Mina A’Salam hotel en een groot aantal luxe villa’s vindt.

Souk Madinat bestaat uit hoofdzakelijk kleinschalige winkels die vooral gericht zijn op toeristen. Hier koop je lokale producten, lokale kleding en Arabische objecten voor in je interieur zoals lampen, waterpijpen, sculpturen, tapijten en schilderijen. Al wil je niet kopen, dan is het nog de moeite waard om hier lekker een paar uurtjes doorheen te lopen en wat te snuffelen tussen wat de winkels te bieden hebben. Als je aan de westelijke zijde naar buiten loopt dan kom je aan een waterpartij die onderdeel is van het waterwegsysteem dat door het hele complex loopt. Langs de waterkant zit een groot aantal restaurants dat zowel overdag (lunchen met zicht op Burj Al Arab) als ‘s avonds sfeervol oogt. Dit stukje Dubai behoort tot onze persoonlijk favorieten (net als het bijbehorende Mina A’Salam Hotel overigens). Het water dat je ziet is bedoeld om gasten van de hotels en de villa’s te vervoeren (met traditionele abra’s). Primair draagt het vooral bij aan de sfeer en zorgt het ervoor dat alle accommodaties uitzicht hebben op water.

Souk Madinat is open voor het publiek. De hotels en de bijbehorende faciliteiten kun je alleen bezoeken als je gast bent van één van de hotels of een villa op het terrein huurt. Parkeren kun je in de ondergrondse parkeergarage, die zich bevind onder de Souk. Houd rekening met het beperkt aantal parkeerplaatsen dat hier beschikbaar is, waardoor zeker op drukke tijdstippen (‘s avonds rond dinertijd, zaterdag overdag) het lastig kan zijn een parkeerplek te vinden. Wie meer van het complex wil zien kan kiezen voor een rondvaart van ongeveer 20 minuten met een abrataxi die speciaal bedoeld is voor niet-gasten. Dit is tegen betaling van ongeveer 10 euro per persoon. Vertrek is vanaf het centrale abrastation en kaartjes moeten vooraf gekocht worden tegenover Italiaans restaurant Toscana.

 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy