Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
  Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen
 

Overnachten in Dubai

In Dubai heb je een zeer ruime keuze wat betreft accommodaties. Je kunt overnachten van budgethotels tot de meest luxueuze hotels die je je maar voor kunt stellen. Voor iedere beurs is er een kamer, bijna elke persoonlijke wens is in te vullen in Dubai. Als je op zoek bent naar een hotelkamer of appartement in Dubai dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden. Allereerst is er natuurlijk je budget. Als je een bedrag van honderd euro per nacht te besteden hebt dan zijn er een aantal hotels die al automatisch afvallen. Zelfs in de aanbieding zul je voor zo’n bedrag nooit in bijvoorbeeld Burj Al Arab, Mina A’Salam of Atlantis The Palm kunnen overnachten. Ook niet onbelangrijk is de locatie, want als je graag aan het strand wilt zitten is het niet zo handig om een hotel in het centrum van Dubai te boeken en als je vrij centraal wilt zitten is Dubai Marina en het bijbehorende strand in de meeste gevallen net wat te ver weg. Een derde factor waar je rekening mee moet houden is ruimte. De meeste zakenhotels uit het vier- en vijfsterren segment hebben als standaardkamers relatief kleine kamers (30 tot 45 vierkante meter), als je meer ruimte wilt dan zul je relatief veel moeten betalen.

Wie tegen aantrekkelijke prijzen veel ruimte wil kan zich beter focussen op de appartementen. In Dubai vind je verspreid over de stad zogenaamde ‘serviced appartments’, overwegend vrij luxe appartementen die voorzien zijn van diensten zoals je ze in hotels ook gewend bent. Schoonmaken, bedden opmaken, boodschappen laten bezorgen, room service... in veel gevallen is praktisch alles mogelijk. Vooral in de Dubai Marina en in Dubai Media City kun je uit meerdere appartementen kiezen.

De prijzen in Dubai kunnen alle kanten opgaan. Hier merk je vooral de marktwerking, want op het moment dat de kredietcrisis toesloeg daalden de kamerprijzen enorm. De prijzen zijn inmiddels alweer aardig gestegen, maar wie goed zoekt zal zeker nog aantrekkelijke tarieven vinden. Momenteel geldt vooral dat het moment van boeken, de bezettingsgraad en het seizoen veel invloed hebben op de prijs. We maken het soms mee dat we op een gegeven moment voor een bepaald hotel drie keer zo veel moeten betalen dan enkele maanden daarvoor of juist omgedraaid. In de regel geldt dat de periode december tot en met maart het duurste is (hoogseizoen) en de zomermaanden (juni t/m september) het goedkoopste zijn. Het is dan zo warm in Dubai dat veel mensen deze regio mijden. Een vakantie in Dubai is in die periode beter betaalbaar dan in de wintermaanden.

Als je met kinderen naar Dubai reist dan zouden we een hotel in de nieuwe wijken van Dubai willen adviseren, omdat die over het algemeen voorzien zijn van ruim opgezette zwembaden en ook een strand redelijk dichtbij te vinden zal zijn. Als je vooral centraal wil zitten dan kunnen de wijken Deira en Bur Dubai uitstekende keuzes zijn, alsmede de hotels langs Sheikh Zayed Road tussen het World Trade Center en de Dubai Mall. Het meeste vakantiegevoel wat betreft locatie heb je aan Jumeirah Beach, in de Dubai Marina en op de Palmeilanden.

Op de pagina hoteltips vind je onze favoriete hotels.

Meer hoteltips?
hotels in Dubai
handige info over waar te overnachten in Dubai
 

 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy