Dubai tipslinks alles over Dubai Dubai zonkalender     
   
 

Dubai tips: Al BastakiyaAquaventure Atlantis The Palm Big BusBurj KhalifaDesert SafariDubailand Dubai Airport Dubai Cruise
Dubai Mall Dubai Marina & The WalkDubai MuseumExcursiesGold SoukHoteltips Luchthaven hotelsMadinat Jumeirah & Souk Madinat
Overnachten in Dubai Praktische InformatieShopping Malls Spice Souk Strand Tussenlanding in Dubai Winkelen

 
Strand

Dubai biedt als vakantiebestemming volop keuze uit fantastische stranden. Dankzij projecten zoals Palm Jumeirah en The World is de totale hoeveelheid aan kustlijn toegenomen naar tientallen kilometers. Langs het vasteland van Dubai alleen al vind je meer dan een groot aantal stranden die genoeg zijn voor vele kilometers aan strandplezier. De meeste stranden bevinden zich buiten het oude centrum van Dubai. De stranden zijn met name geconcentreerd parallel aan Jumeirah Road en bij grote projecten zoals Dubai Marina / The Walk en Palm Jumeirah. De stranden van Dubai bestaan uit wit zand, soms aangevuld met palmbomen en/of andere begroeiing.

Goede stranden
Wat de beste of mooiste stranden zijn is eigenlijk een afweging op basis van persoonlijke voorkeuren. Waar de een houdt van drukke stranden wil de ander meer rust. Ook kan de een de voorkeur geven aan een strand zonder bomen terwijl de ander graag omgeven wordt door groen om een (sub)tropisch gevoel te creëren. Ook zijn er verschillen in de voorzieningen. Sommige mensen willen persé horeca, toiletten en andere voorzieningen om zich heen hebben terwijl anderen het alleen om zee & strand gaat. Feit is dat waar je ook in Dubai naar het strand gaat, je altijd te maken hebt met aangenaam warm zeewater, een rustige branding en op de meeste plekken een mooie azuurblauwe zee.

Sunset Beach met uitzicht op Burj Al ArabOnze aanraders
Zoals in de vorige alinea aangegeven heeft iedereen zijn eigen voorkeuren wat betreft stranden. We zullen hier onze eigen favoriete stranden vermelden. Een completer overzicht van stranden in Dubai vind je op stranden in Dubai.

Sunset Beach
De officiële naam van dit strand is Umm Suqeim Park Beach. Het gaat om het strand gelegen in de wijk Umm Suqeim (2), meteen ten noordoosten van het Jumeirah Beach Hotel en het wat verderop gelegen Burj Al Arab hotel. De naam Sunset Beach dankt dit strand aan de fraaie zonsondergang waarbij de zon vanaf dit strand gezien rechts van Burj Al Arab boven zee verdwijnt. Vooral op vrijdag is dit een druk bezocht strand, als men in Dubai het weekend viert.

Palace Beach
Het vrij lastig vindbare Palace Beach (wij hebben het pas tijdens het vijftiende bezoek aan Dubai ontdekt) ligt in het zuiden van Dubai op ongeveer twee kilometer ten noorden van Dubai Media City. Dit ruime strand ligt meteen ten zuiden van een aantal paleizen die langs Jumeirah Road staan. Met de auto kun je bijna tot aan de kustlijn doorrijden. Let wel op dat je op de paden blijft en niet doorrijdt tot de plek waar alleen maar 4x4 terreinwagens staan. Met een normale auto kom je anders vrijwel gegarandeerd vast te zitten in het mulle zand. Palace Beach is wat betreft ligging één van de betere stranden van Dubai. Wel zelf je eten en drinken meenemen als je hier naartoe gaat.

Madinat Jumeirah
Van alle stranden in Dubai is het strand behorende bij de hotels Al Qasr en Mina A’Salam in het complex Madinat Jumeirah zonder enige twijfel het fijnste strand van Dubai. Heerlijk rustig vanwege het feit dat het alleen voor gasten van het complete hotelcomplex (inclusief Jumeirah Beach Hotel en Burj Al Arab) toegankelijk is. Fraai ingericht met palmbomen en comfortabele ligbedden met bijbehorende parasols waar je als hotelgast uiteraard gratis gebruik van maakt. De excellente bediening en het ook hier fraaie uitzicht maken het totaalplaatje compleet. Je zult wel diep in de buidel moeten tasten om hier van te genieten. Voor een standaard tweepersoonskamer ben je inclusief belastingen als snel zo’n vierhonderd euro per nacht of meer kwijt.

JBR Beach / The Beach
Het strand behorende bij de Jumeirah Beach Residences in de wijk Dubai Marina & The Walk is uniek wat betreft uitstraling. Een fraai en schoon zandstrand gelegen aan een schitterend stukje zee. Als je richting zee kijkt zie je het heldere water met rechts voor je de bebouwing van Palm Jumeirah waar het luxueuze Atlantis Hotel zich duidelijk aftekent aan het eind. Als je je omdraait kijk je bijna tegen een muur van zandkleurige wolkenkrabbers aan. Waar sommigen dit afbreuk doen vinden aan de strandbelevenis, daar vinden wij dit juist een bijzondere afwisseling op de vele idyllische strandjes die we in ons leven al bezocht hebben. Verdere pluspunten van JBR Beach is de aanwezigheid van veel horeca aan The Beach en The Walk (niet in je strandkleding bezoeken!) de ligging nabij een aantal accommodaties. Als je hier een hotel of appartement boekt loopt je binnen enkele minuten tot maximaal een kwartier naar het strand.

 

© Silver Media / Dubaitips.nl - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy